Maling & tapet

Med god planlegging og forberedelser blir malerjobben til en lek. Du vil på kort tid kunne fornye hjemmet ditt. Sammen finner vi ut hva du trenger av materialer og arbeids innsats.

Hva gjør fargene med rommet?

Farger påvirker! Lyse farger – skyver veggene ut. Mørke farger – trekker veggene inn. I små rom bør du holde deg i ton i ton farger.

Gjenstander som males i samme farge som vegg, vil bli mindre tydelige. Ønsker man å fremheve noe, kan f.eks møbelet males i en annen farge enn veggen bak.

Tenk hvordan rommet er plassert i forhold til dagslyset. Nordvendte rom har et kaldt lys, en varm farge vil få det til å føles lunere. Sørvendte rom er varme og solfylte, å trenger kanskje å kjøles ned med en kaldere tone.

Farger burde alltid testes. Lys og lamper påvirker fargen ulikt.

Blank eller matt maling? Blank maling får bedre fram struktur og mønster, mens den matte skjuler det du ikke vil ha fram.

Vi hjelper deg gjerne!

Maling

Tenk på hvilket uttrykk du vil ha og hvor du skal male. Det finnes mange forskjellige malingtyper, for å dekke ulike behov.

Gulvmaling laget for stor slitasje, kalkmaling for den dekorative, våtromsmaling for fuktige rom, wonderwall den vaskbare, pure color den matte og supreme finish den elegante for lister og dører.

Tapet

Tapetsering klarer du selv!

Vi hjelper deg med å finne riktig tapet. Avhengig av underlag og type rom, setter vi sammen produktene du trenger, og noen gode råd på veien.

Tekstiltapet – Vinyltapet -Våtromstapet – Recoverytapet m.m

Lim, verktøy, tapet og fremgangsmåte, vi har det!